Laserkirugi

Efter Dyrehospitalet City Syd har overtaget klinikken fra dyrlæge Henrik Bastholm, modtager vi fortsat henvisninger til operationer med laserkirurgi. Operationer foretages nu ved vores kollegaer på dyrehospitalet City Syd i Aalborg. Operationerne foretages af dyrlæge Morten Johannesen, der har specialiseret sig i brugen af laserkirurgi ved operation af næse og gane, til at operere svulster væk samt ved sterilisationer og kastrationer. 

Sår efter laserkirurgi heler hurtigere end sår efter traditionel kirurgi med skalpel- Det betyder, at dyret oplever færre smerter. Co2-lasere reducerer blødninger og blodtab og giver kirurgen bedre udsyn under operationer. Det forkorter samtidigt selve operationsproceduren, og derved kræves der mindre bedøvelse. Laseren traumatiserer ikke vævet, og desuden forsegles lymfekarrene, hvilket minimerer hævelser på grund af væskeophobninger efter operationen. Endelig destruerer laserstrålen eventuelle overfladebakterier, hvilket har en desinficerende effekt på vævet, således risikoen for infektioner mindskes. Alt i alt er laserkirurgi mere skånsomt og giver dit dyr færre smerter. 

Dyrlæge Morten Johannesen udfører laserkirurgiske indgreb hver uge og modtager løbende henvisninger på laserkirurgi fra andre dyrlæger. 

Dyrehospitalet City Syd bruger blandt andet laserkirurgi ved følgende operationer:

Knogleoperationer

Ved knogleoperationer bruges laser understøttende. Når der opereres på et dyrs knogler kan laser som et understøttende kirurgisk instrument. Laseren bruges til at koagulere henover et sårområde og standser derved småblødninger.

Kastrationer

Ved kastration af både hunde og katte kan der anvendes laserkirurgi. Det giver færre smerter for dyrene, da dyrets nervebaner forsegles, og stort set blødninger undgås. Desuden ses en tendens til, at specielt katte har mindre behov for at slikke ved såret, når operationen er udført med laser.

Sterilisationer

Både på hunde og katte åbner dyrlægen bugen op med laser, og æggestokke og eventuelt livmoder skæres fri. Som ved andre laserkirurgiske operationer mindskes både blødninger, smerter og risikoen for infektion.

Svulster

Brug af laser er optimalt, hvis en svulst skal fjernes fra et væv med masser af blodkar. Det kan eksempelvis være ved et dyrs læber, poter og endetarmsområde, hvor der alle steder findes særdeles rig blodforsyning. Her lukker laseren blodkarrene, og operationen foregår derfor hurtigt og smertefrit for dyret.

Kender du VetPro? VetPro er vores eget kvalitetsfoder til hunde og katte.

Spørg os gerne - vi vil meget gerne hjælpe dig med at finde det rigtige foder til dit kæledyr.

Hvad enten dit kæledyr er hvalp/killing, voksen eller senior, så tilbyder VetPro det rette produkt til konkurrencedygtige priser.

VetPro kan købes i vores butik eller webshop.

Gå til webshop